TweetDeck et alternativ til Twitters standard desktop-app

TweetDeck er Twitters egen alternativ til standard websiden. TweetDeck er oprindelig ikke udviklet af Twitter, men de købte det for et par år siden, og står i dag for videreudviklingen. Dette fjernede desværre nogen funktioner, som i dag kun er tilgængelige i pro-apps.

TD findes som selvstændig applikation til Windows XP & senere og Mac OS 10.6 & senere. Desuden findes dem som webside eller som en Crome App. Der er ingen Android eller iOS apps.

TD adskiller sig fra standard app’en ved at have flere koloner hvor man kan have sin tidslinje, DM, omtale, lister, favoritter, søgninger, egne tweeets, Home osv. I alt 15 kolonnetyper er til rådighed inklusiv en til Facebook (viser kun tidslinjen, ingen skrivemulighed).

Fordele: Giver et godt overblik især hvis man følger mange og bruger lister, mulighed for RT på den “gamle” måde hvor man kan redigere i RT’en. Schedule Tweets: Sæt selv tidspunktet hvornår din tweet skal sendes. Mulighed for administrerer flere konti fra samme App, Man kan twette til flere konti på en gang inkl. Facebook med hver sin tidslinje plus en Home hvor alle konti vises, Globale filtre.
Da man oprette en konto gemmes indstillinger på server så man kan åbne TD fra alle PC’er.
Samtaletråde virker lidt bedre end i standardudgaven, især når der deltager flere personer i den, hvor de kommer ind forskellige steder i tråden.

Ulemper: Nye tweets ruller automatisk frem, ingen klik for opdatering, så det flimrer nogen gange forbi, hurtigere end man kan læse. Det betyder desværre at det er nødvendig at bruge standard app’en eller dele sin tidslinje op i lister. Et hashtag der trender er den rene rulletekst.
Der er intet preview på billedupload. Der trækkes ganske mange ressource fra computeren, men det gælder også standardudgaven hvis man loader mange tweets ind. Ikke alle funktioner virker pt. lige godt med Opera-browseren.

Forskel på web og applikationsudgaven: De to udgaver er ganske ens og opsætningen fra den ene kan genbruges i den anden. Men der er et par ting. Der er ingen stavekontrol i app-udgaven og Facebook login virker ikke.

Konklusion: TD er en mere brugbar udgave end standardudgaven, men den har det nogen gange med at hænge før den opdaterer, det kan måske skyldes begrænsninger hos Twitter. TD er ikke en alternativ desktop til Facebook kun en tidslinje-viser.

Dette er en anmeldelse ikke en vejledning.