Pigen på hegnet

Pigen på hegnet, et klassisk og hyppigt motiv i kunst, reklame og private fotos.
En billedanalyse kun for sjov. In English

Little Girl on FenceHegnet på engelsk: Fence – fencing – defence.
Hegnet, at fægte for sig, og at forsvare sig.

Hegnet den trygge indramning af barndommen, verden indenfor og verden udenfor. Hertil min verden går, beskyttelsen mod verden udenfor. Hegnet udgør rammen for vennerne, men også undren over hvad der på den anden side, nysgerrigheden på verdenen udenfor, en opfordring til at fægte sig frem i verdenen.

Tidligt i barndommen kommer trangen til at undersøg verden, hegnet vækker nysgerrigheden, verden er grønnere på den anden side af hegnet. Så hegnet må forsøges forceret for at nå det forjættede land. Hegnet bliver udgangspunkt for jagtudflugtterne og hegnet bliver steder hvor man viser jagtbyttet frem.

Hegnet bliver grænsen hvor man samles med venner, søger ensomhed til fordybelse eller venter på den eneste ene. For hegnet lover jo at der er en derude, en at vente på. Herfra min verden går, det er herfra jeg erobre verden og gør den til min.

Når verden bag hegnet bliver for lille, hegnet bliver en fængsel. Så er det om at finde hullet i hegnet, eller man må forcere det. Hegnet bliver  den symbolske grænse mellem barn og voksen, grænsen der skal krydses. Tid til at forlade den trygge rede og for alvor opdage verden på den anden side af hegnet.

Tage sin bedste kjole og klatre over. Hvad trækker? Romantikken, den eneste ene, eller eventyret? Opdage den store verden, ungdommens store rejse? Og så er verden alligevel fuld af hegn der skal overvindes. Eller skal man at løbe ud i det grønne med bare fødder.

Og så er der dem som aldrig lykkes at undslippe helt, fanget bag hegnet fysisk eller psykisk. Man skal ikke gå i hegnet.

Little girl near fence

 Reel fishing women

FenceGirls-m[1]

tumblr_lwhi07JIlh1qlha86o1_500[1]

7_girl-bible-fence[1]

4282363201_c45a74fcdd[1]

Girl near Fence

Girl sitting on fence

GirlBoyFence[1]

szd_r_BoyGirlFence[1]

inpage-girl-fence1[1]

girl, asian, fence

krystal_posing_near_a_fence_for_vogue_girl-3364[1]

girl-fence[1]

girl-wedding-dress-wallpaper-wedding-bride-groom-fence-nature[1] escape-beautiful-beauty-fence-girl-gold-nature-sun-sunset-tree-valley-white-dress-woman[1]Girl At A Fence Beautiful-Girl-With-Nature-by-hqwallpaper.in[1]

amy winehouse

Alle billeder er Googlet med “girl” og “fence” og der er mange af dem, prøv selv

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar